Ljubavni napitak

54
Share
Copy the link

Čovek u crnom odelu i tamnoj kravati je prilazio ulazu u malu kućicu gde je živela vračara Bojana. To je bilo selo po imenu Vlažna Trava, i tip je došao autom, putujući pošljunčanim stazama i brdima. Dugo mu je trebalo da pronađe babu. Video je njen oglas u novinama. Vračara Bojana, pomaže muškarcima da povrate izgubljene ljubavi. I on se javio na oglas. Baba mu je promuklim šapatom objasnila gde da dođe. On se odlučio da pođe tamo, je*u ga ionako jurili policajci zbog pljačke menjačnice. Detektiv Pušinski je bezuspešno tragao za njim. Pitao je neku lokalnu kurvu da li ga je videla. Stajala je u parku osvetljena uličnom svetiljkom, u crnoj jakni i roze pantalonama.
-Jesi li ga videla, Mala?
-Nisam, majke mi.
-Znaš da je kurvanje zabranjeno. Mogao bih te uhapsiti sad…
Pušinski otkopča šlic i izvadi debelu kurčinu. Otišli su u neki ćošak i tu mu Mala poče pušiti. Lizala mu je kurčinu iskusno i on svrši jako u njena usta.
-Uf, kako si mi popušila. Idi sad, i ne okreći se.
Mala pobeže a vetar oko nje je nosio opalo jesenje lišće. Pušinski pogleda časopis na klupi, neki stari ljubavni. Prelistao ga je malo, a onda je zapalio cigaretu.

Tip je dugo čekao ispred vrata kuće. To je bila stara seoska kućica od cigle, nakićena hrišćanskim predmetima i čudnim lutkicama. Vrata su se polako otvorila i napolje izađe baba Bojana.
-Uđite, mladi čoveče. Kako rekoste da se zovete ono?
-Marjan.
-Ah, da, Marjan…
Marjan je ušao sa babom u kuću. U dnevnoj sobi su se nalazile dve fotelje i kauč, kao i tv. Pored se nalazila kuhinja sa mnogo sudova u njoj. Baba sede na fotelju i izvadi klupko nekih crnih dlaka. Marjan je seo pored nje i posmatrao šta radi. na tv-u je išla emisija sve za ljubav.
-Mogu li da zapalim, baba Bojana?
-Zapalite. Evo vidite, napravila sam ovu čvrstu vezu. Sad ćete vi to obložiti fotografijom svoje voljene.
Marjan uze klupko dlaka i obavije ga fotografijom.
-I šta sad?
-To mora da odstoji dva dana ispod jednog drveta u šumi. Kad prođu dva dana, morate pojesti to.
-Shvatam. Nadam se da će mi to pomoći. Koliko sam vam dužan, gospođo?
-1000 dinara.
Marjan joj dade pare, uzme klupko i izađe iz njene kuće. Otišao je u šumu i stavio predmet ispod crnog drveta. Onda se vratio u selo i uzeo sobu u jednoj ručavaonici da prespava. Bio je umoran od puta i odmah je zaspao. Kad je ustao ujutru, otišao je u auto i provozao se po selu. Nije bilo mnogo ljudi tu, video je neke dečake kako igraju košarku. Zaustavio je vozilo i prišao dečacima.
-Hoćete malo da igramo?-upita ih.
-Ajde-rekoše dečaci.
Marjan uzme loptu i poče igrati košarku sa dečacima. Igrao je u timu sa jednim debelim dečakom protiv dvojice mršavih. Pobedili su Marjan i debeli dečak, a ovi se naljutiše i rekoše da nije bilo fer. Marjan ih pozdravi i odveze se autom do onog drveta. Uzeo je zavežljaj i progutao ga. Bilo mu je malo muka, ali se brzo povratio. Ušao je u kola i odvezao se natrag u grad. Sedeo je u svom stanu i pio koka kolu. Stigao mu je sms od bivše devojke. Pisalo je-volim te, želim te natrag. Magija je izgleda uspela, pomisli Marjan i nasmeši se.