Grozni..

127
Share
Copy the link

Ne znam zasto sam uopste krenuo na zimovanje sa Mili****.
Veza je vec duboko bila u krizi. Jedno vece smo se zestoko posvadjali i ona je izasla iz kafica, ljuta sa iskrom u ocima.
Rasprava je nastala bez razloga, sto je dokaz da se u mnogim stvarima pocinjemo razilaziti a mozda je u pitanju i malo zasicenje jer veza traje vec godinu dana.
Mozda cemo se malo izduvati na zimovanju i spasiti vezu. Svaka je promjena u ovom trenutku je neminovna.
Ja i skijanje, hm to je kao da hodam po zici. Svi su me podsmjesljivo gledali dok sam pokusavao da se odrzim na snijegu.
Zato sam jedno vece izasao sam na snijeg da probam skijati bez publike.
Nisam ni osjetio kada mi se neko prisunjao iza ledja.
Odjednom se nadjoh na skijama, necije ruke me cvrsto scepase oko pasa i odoh u tamu izmedju brvnara koje su bile cik-cak rasporedjene na Jahorini.
Osjetio sam miris zenskog parfema i strah poce da me napusta. Vidjeh slabu svjetlost i pomislih: jos samo malo i stizemo u toplo i sigurno. Krenuli smo prema brvnari pokrivenoj snijegom. Oko nje se sirila neka cudna izmaglica.
Unutra par stolova i jedan ogroman drveni sank. Skripa mojih koraka po trulom, drvenom podu je remetila tisinu ocigledno davno napustene brvnare. Do grla umotana prilika lagano poce da odmotava sal i krece prema meni. Nisam se iznenadio, u stvari, shvatio sam da tako nesto odavno iscekujem. Malaksao od borbe sa skijama i vec lagano uzbudjen, sjedoh na klupu i sklopih oci. Ona je pocela da pali vatru u kaminu, onako jos umotana, a ja kao zaspah.
Znala je da foliram.
A onda poce napad od Groznog. Trza se a ja mu kao branim da iskoci i rvamo se tako par minuta ja i Grozni. Pomalo i nisam svjestan ove situacije u ovoj pustari, sjedim i cekam da se nesto dogodi. Kad malo bolje razmislim mogla je da izvadi noz i zakolje me, ili je, jos gore, mogao biti neki pederko sa sadistickim naklonostima. Ona je i dalje cutala a ja nisam zelio da progovorim jer sam se bojao da ce svaka rijec prekinuti ovu caroliju. Prisla mi je tako blizu i ja sam je ugledao. Bic crne sjajne kose, tamno lice, uzarene oci, prosto zaustavih dah. “Ti si zaista hrabra djevojka” – rekoh uzbudjeno.
Ona bez rijeci i bez osmjeha skide sve sa sebe. Nasao sam se u vrtlogu strasti i prljave maste…nije to onaj balkanski osjecaj kao kad kreses u kukuruzima, istreses ga pa te zamjeni medvjed iz obliznjeg sumarka, vec nesto kao bajka. Grudi joj visoko odskocise u vazduh, a dupence oblo, malo – istog trena pozeleh da ga zagrizem. Pruzivsi ruke kao hobotnica pipke, poce snjezna kraljica i ono malo krpa na meni da skida.
Za tren se nadjosmo goli kao od majke rodjeni, treperavi, na drvenom podu. Utroba me zaboli od zelje i iscekivanja. Ona zastade a ja sam lezao sav ukocen, bez daha sa jedinom zeljom da sto pre Groznog umocim u slatke sokove te crnokose.
Djevojka naglo ustade, onako gola je izasla iz brvnare i donese dvije ogromne grudve. Sagla se i lagano je topila snijeg oko Groznog. Ljubila ga je strasno a on se predao potpuno, bio je van svake moje kontrole.
Eksplodirao je ubrzo, no ona nije obracala paznju vec je skocila na mene i koljenima pritisla moje miske a ja sam osjetio miris njene ruze, topao i pun nektara kojeg sam ubrzo poceo isisavati. Poceo ju je hvatati grc i kriknula je usljed naleta ****azma i prvi put se nasmjesila.
Bez predaha spustila se nize i nastavila je ljubiti po tabanima, butinama, preponama, njuseci me i grickajuci.
Lezao sam na pogu go, znojav, mrtav-ziv, srecan, razapet kao Isus Hrist. A ona, sjahala sa svog pastuva kao da se nista nije desilo i krenu da se oblaci.
Tisina me je izludjivala a Grozni se dize iz pepela. Zavrtelo mi se! Skocio sam i scepao je za struk.
Divljacki mi se izmace – ”Nemoj, izguzvaces mi kosulju” – prvi put nesto rece.
Ostao sam kao pokisla kokos onako tupo zagledan u pod, a moj majmun je i dalje stajao uspravan kao da nikada nece sici sa grane.
Cekajuci go, vec promrzao, shvatih da ne znam kako da se vratim do hotela. A Milica? Na nju sam zaboravio. Za sve je bio kriv Grozni. Pozuda se zadovoljila i sve vise prelazila u gadjenje. Cekajuci da svane, ostadoh u brvnari kao popisan mis u nekom polu snu.
Probudih se sa glavoboljom. Milica je lezala pored mene, topla i snena. Sva sreca sto Grozni nije mogao da prica dozivljaje.
U tom trenutku Milica otvori oci, nasmija se, podize se laktove i poljubi me u grudi.
– “Bio si tako dobra nocas, uzivala sam u svakom momentu, a Grozni je bio Supermen”- rekla mi je sa odusevljenjem.
A ja sam je gledao sa izgubljenom fa**** i neveri**** u ocima. Nista mi vise nije bilo jasno.
Pogledao sam ormaric i ugledao dvije prazne flase crnog vina.
Nisam vise trazio odgovore jer kako kazu: U vinu je istina.